Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 2 Aποδεικτική Οινοποίηση Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
Ποικιλιακή σύνθεση | Μαυροδάφνη 100% |
Τόπος παραγωγής | Επιλεγμένο αμπελοτεμάχιο του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο |
Μέθοδος παραγωγής | Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας |
Παραγωγή 2012 | 1.900 φιάλες |
Χρώμα | Λαμπερό πορφυρό |
Αρώματα | Έντονα αρώματα πράσινου πιπεριού, καπνού και δέρματος |
Αρμονικά εδέσματα | Ψητά κόκκινα και λευκά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά κλπ. |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,0 % vol. pH: 3,59 Ολική οξύτητα: 5,2 g/l Σάκχαρα: 2,5 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 12 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | 5-8 χρόνια |
Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |