![]() |
|
![]() |
Κτήμα Μερκούρη |
![]() |
Κτήμα Μερκούρη "Cava" |
![]() |
Αντάρης |
![]() |
Αυγουστιάτης |
![]() |
Refosco, κλώνος Μερκούρη |
![]() |
Daphne Nera |
![]() |
|
![]() |
Φολόη |
![]() |
Φολόη-Fumé |
![]() |
Καλλιστώ |
![]() |
Κόμη της Βερενίκης |
![]() |
|
![]() |
Λαμπαδίας |
![]() |
|
![]() |
Χόρταις |
![]() |
Belvedere |
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ 2 0 1 4 Προϊόν ολοκληρωμένης καλλιέργειας |
|
Ποικιλιακή σύνθεση | Viognier |
Τόπος παραγωγής | Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο |
Μέθοδος παραγωγής | Λευκή οινοποίηση σε καινούργια βαρέλια Berthomieu |
Παραγωγή 2014 | 3.000 φιάλες |
Χρώμα | Κρυστάλλινο ανοικτό χρυσοκίτρινο |
Αρώματα | Αρώματα βερίκοκου, αγιοκλήματος και ψωμιού με φόντο βανίλιας. Πλούσια και φινετσάτη επίγευση. |
Αρμονικά εδέσματα | Ψάρια και θαλασσινά, λευκά κρέατα ή ερυθρά κρέατα σερβιρισμένα με γλυκές ή λευκές σάλτσες και τυριά. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14° C. |
Χημική ανάλυση | Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol. pH: 3,16 Ολική οξύτητα: 5,4 g/l Σάκχαρα: 2,5 gr/lt |
Διάρκεια ωρίμανσης | 3 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια |
Δυνατότητα παλαίωσης | 1-2 χρόνια |
Οργανισμός πιστοποίησης | Cmi |
Πρόσφατες διακρίσεις | 2007 ΒΡΑΒΕΙΑ GOURMET, Ελλάδα "Coma Berenices" 2006: 1o Βραβείο |
Συσκευασία | Φιάλη 750 ml |
Παλαιοί τρύγοι | — |