transgif
foto
printtitle
Φολόη Fumé
Λευκός Ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη “Πισάτις”
title
title
Τ Ρ Υ Γ Ο Σ    2 0 1 4
Ποικιλιακή σύνθεση Ροδίτης
Τόπος παραγωγής Επιλεγμένοι αμπελώνες της Ορεινής Ηλείας (περιοχή Όρους Φολόη) σε υψόμετρο 450-650 m.
Μέθοδος παραγωγής Λευκή οινοποίηση σε χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας επιλεγμένες ζύμες
Παραγωγή 2014 1.200 φιάλες
Χρώμα Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο
Αρώματα Ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα ξύλου που δίνει η ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες, σε καινούργια δρύινα βαρέλια τύπου Allier
Αρμονικά εδέσματα Οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά (ακόμη και τ. Roquefort) και φρούτα . Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10-12° C
Χημική ανάλυση Αλκοολικός τίτλος: 13,5 % vol.
pH: 3,10
Ολική οξύτητα: 5,3 g/l
Σάκχαρα: 2,6 gr/lt
Διάρκεια ωρίμανσης 6 μήνες σε καινούργια γαλλικά βαρέλια
Δυνατότητα παλαίωσης 1-2 χρόνια
Πρόσφατες διακρίσεις 2014
ΤΗΕ BALKANS I.W.C., Bουλγαρία
"Φολόη Fumé" 2013: Ασημένιο
  2004
Δ.Δ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Φολόη Fumé" 2003: Ασημένιο
Συσκευασία Φιάλη 750 ml
Παλαιοί τρύγοι
 
Ισολογισμοί